Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 15 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 15 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.013
ABV:
5.2 %
IBU:
39
EBC:
20
IBU/OG:
0.73
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 3.0 4.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Karamelinis (Maltosa) 135.1 0.300
      5.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 14.0 5 60
Aurora 8.0 30 60
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew S-33 12.0 75

Pastabos

55C/15min. --> 65C/50min.
4,5L užviriau
72C/15min
tekinant mentalo temp 78-79C

Baigiant virimą Biersol BrewFerm 8ml

Komentarai

  • Modeslovas

    2012 m. Vasario 16 d.
    Bandziau ta daigta kazkada. Kazkaip nepastebejau naudos jo. Metosi dabar. Gryzau prie kerpenos.
  • vidmantas

    2012 m. Vasario 16 d.
    O man pasirodė kad Biersol veikia geriau už kerpeną. Naudoju.
  • PPJ

    2012 m. Vasario 17 d.
    Man biersolis geriau už kerpena dėl dviejų priežasčių:
    1. geriau skaidrina (bent jau taip atrodo) ir
    2. jo nebūtina pilti virimo pabaigoje, galima ir į jauną alų. Pvz. kerpeną labai dažnai atsimindavau tik tada, kai jau būdavo per vėlu ją panaudoti.
  • Zydrius

    2012 m. Vasario 17 d.
    vakar nedėjau biersolio į misą, tai skirtumas akivaizdus. misa tikrai būna skaidresnė, operatyviai jis ten sukabina viską:)
  • Žaldokas

    2012 m. Vasario 17 d.
    Taip, biersolis už kerpeną man patiko labiau. Nuskaidrina gerai, o ir nereikia sverti, berti į kojinę, o paskui ją plauti. O kerpena nusiplauna dar ne taip ir lengvai palyginus. Gliti, prilipus patys žinote :) Aš už biersolį.
Prisijungę aludariai