Receptas / Vaipas 1
Informacija
Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. balandžio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. balandžio 29 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
6.4 %
|
|
IBU:
18
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.30
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 8.500 | 100.0 | |
8.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget | 13.2 | 20 | 25 | |
Hallertau Mittelfruh | 4.6 | 20 | 10 | |
Hallertau Mittelfruh | 4.6 | 30 | 5 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Saflager W34/70 | 24.0 | 80 |
Pastabos
29 virimui, Vaipas 1
Galima sakyti truko 7,5 valandas vietoje 6, lėčiau tekinta, ilgiau trunka didesnį kiekį užvirti ir šaldyti.
Virta 2018-04-28
Pilstyta 2018-xx-xx
Pradinis vandens kiekis 20 l
Antroko tekinimas 20 l
Salinta 71 (pilta į 79), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 75 min. Nelabai stipriai, dangtis smarkiai atidengtas.
Pradinis OG 15 BRIX (prieš virimą 14)
Galutinis FG xxxxxx BRIX
pH prieš virimą 6.53
pH po virimo 6,74
pH xxxxxx po fermentacijos pilstant.
Startas su 20 C iškart dedant į 11 C aplinką, fermentacija prie 11 C, tris savaites.
Pilstoma į butelius vienai savaitei.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l.
Mielės 7,2 E
Salyklas 5.1 E
Apyniai 3 E
Galima sakyti truko 7,5 valandas vietoje 6, lėčiau tekinta, ilgiau trunka didesnį kiekį užvirti ir šaldyti.
Virta 2018-04-28
Pilstyta 2018-xx-xx
Pradinis vandens kiekis 20 l
Antroko tekinimas 20 l
Salinta 71 (pilta į 79), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 75 min. Nelabai stipriai, dangtis smarkiai atidengtas.
Pradinis OG 15 BRIX (prieš virimą 14)
Galutinis FG xxxxxx BRIX
pH prieš virimą 6.53
pH po virimo 6,74
pH xxxxxx po fermentacijos pilstant.
Startas su 20 C iškart dedant į 11 C aplinką, fermentacija prie 11 C, tris savaites.
Pilstoma į butelius vienai savaitei.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l.
Mielės 7,2 E
Salyklas 5.1 E
Apyniai 3 E