Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. balandžio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. balandžio 29 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.012
ABV:
6.4 %
IBU:
18
EBC:
7
IBU/OG:
0.30
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 8.500
      8.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 13.2 20 25
Hallertau Mittelfruh 4.6 20 10
Hallertau Mittelfruh 4.6 30 5
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager W34/70 24.0 80

Pastabos

29 virimui, Vaipas 1

Galima sakyti truko 7,5 valandas vietoje 6, lėčiau tekinta, ilgiau trunka didesnį kiekį užvirti ir šaldyti.

Virta 2018-04-28
Pilstyta 2018-xx-xx

Pradinis vandens kiekis 20 l
Antroko tekinimas 20 l
Salinta 71 (pilta į 79), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai

Virta 75 min. Nelabai stipriai, dangtis smarkiai atidengtas.

Pradinis OG 15 BRIX (prieš virimą 14)
Galutinis FG xxxxxx BRIX
pH prieš virimą 6.53
pH po virimo 6,74
pH xxxxxx po fermentacijos pilstant.

Startas su 20 C iškart dedant į 11 C aplinką, fermentacija prie 11 C, tris savaites.
Pilstoma į butelius vienai savaitei.



Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l.

Mielės 7,2 E
Salyklas 5.1 E
Apyniai 3 E


Nuotraukos

Prisijungę aludariai