Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
68 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. gegužės 4 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. gegužės 28 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.018
ABV:
5.6 %
IBU:
19
EBC:
7
IBU/OG:
0.31
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 8.000
      8.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 13.2 20 25
Hallertau Mittelfruh 4.6 20 10
Hallertau Mittelfruh 4.6 30 5
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager (trečia karta) 500.0 71

Pastabos

29 virimui, Vaipas Bavariškas

8 valandas truko

Virta 2018-05-06
Pilstyta 2018-xx-xx

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 16 l
Salinta 71.5 (pilta į 78), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai

Virta 75 min. Nelabai stipriai, dangtis vidutiniškai atidengtas.

Pradinis OG 15 BRIX (prieš virimą 14)
Galutinis FG 4.5 BRIX
pH prieš virimą 6.44
pH po virimo 6,59
pH 4.88 po fermentacijos pilstant.

Startas su 22 C iškart dedant į 12 C aplinką, fermentacija prie 11 C, dvi savaites, antrinė savaitė. Mielės nuo švarcbiero tas pats kibiras.
Pilstoma į butelius vienai savaitei. Gana neskaidrus dar pilant į antrinę. Ir neskaidrus po savaitės į butelius, labai skanus net su mielėmis kol šviežias.



Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l.

Mielės 0 E
Salyklas 5 E
Apyniai 3 E


Prisijungę aludariai