Receptas / Vaipas Bavariškas
Informacija
Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. gegužės 4 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. gegužės 28 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
19
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.31
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 8.000 | 100.0 | |
8.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget | 13.2 | 20 | 25 | |
Hallertau Mittelfruh | 4.6 | 20 | 10 | |
Hallertau Mittelfruh | 4.6 | 30 | 5 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager (trečia karta) | 500.0 | 71 |
Pastabos
29 virimui, Vaipas Bavariškas
8 valandas truko
Virta 2018-05-06
Pilstyta 2018-xx-xx
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 16 l
Salinta 71.5 (pilta į 78), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 75 min. Nelabai stipriai, dangtis vidutiniškai atidengtas.
Pradinis OG 15 BRIX (prieš virimą 14)
Galutinis FG 4.5 BRIX
pH prieš virimą 6.44
pH po virimo 6,59
pH 4.88 po fermentacijos pilstant.
Startas su 22 C iškart dedant į 12 C aplinką, fermentacija prie 11 C, dvi savaites, antrinė savaitė. Mielės nuo švarcbiero tas pats kibiras.
Pilstoma į butelius vienai savaitei. Gana neskaidrus dar pilant į antrinę. Ir neskaidrus po savaitės į butelius, labai skanus net su mielėmis kol šviežias.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l.
Mielės 0 E
Salyklas 5 E
Apyniai 3 E
8 valandas truko
Virta 2018-05-06
Pilstyta 2018-xx-xx
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 16 l
Salinta 71.5 (pilta į 78), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 75 min. Nelabai stipriai, dangtis vidutiniškai atidengtas.
Pradinis OG 15 BRIX (prieš virimą 14)
Galutinis FG 4.5 BRIX
pH prieš virimą 6.44
pH po virimo 6,59
pH 4.88 po fermentacijos pilstant.
Startas su 22 C iškart dedant į 12 C aplinką, fermentacija prie 11 C, dvi savaites, antrinė savaitė. Mielės nuo švarcbiero tas pats kibiras.
Pilstoma į butelius vienai savaitei. Gana neskaidrus dar pilant į antrinę. Ir neskaidrus po savaitės į butelius, labai skanus net su mielėmis kol šviežias.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l.
Mielės 0 E
Salyklas 5 E
Apyniai 3 E