Receptas / Erstikio SAULĖS IPA
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. gegužės 15 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. gegužės 28 d.
Parametrai
OG:
1.038
|
|
FG:
1.002
|
|
ABV:
4.7 %
|
|
IBU:
44
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
1.15
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 3.900 | 97.5 | |
Karamelinis salyklas | 246.0 | 0.100 | 2.5 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Citra (ebay) | 13.0 | 20 | 60 | |
Amarillo (ebay) | 9.0 | 15 | 15 | |
Amarillo (ebay) | 9.0 | 25 | 0 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 95 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Greifrutas (skiltelemis, su žieve) | 750.0 g | Virimui | 10 min. |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +4L
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +4L
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)