Receptas / Erstikio DEVYNI METAI
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. birželio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. birželio 19 d.
Parametrai
OG:
1.043
|
|
FG:
1.003
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
41
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.94
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.500 | 95.9 | |
Bazinis išmirkytas ir keptas keptuvėje | 70.8 | 0.190 | 4.1 | |
4.690 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Citra (ebay) | 13.0 | 15 | 60 | |
Citra (ebay) | 13.0 | 17 | 15 | |
Summit | 18.0 | 21 | 0 | |
53 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 100.0 | 93 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Džiovinti liepų žiedai | 5.0 g | Virimui | 60 min. |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) 3L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 26ºC)
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) 3L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 26ºC)