Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 23 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 3 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.004
ABV:
7.0 %
IBU:
44
EBC:
19
IBU/OG:
0.76
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Biržų salyklas 15.0 3.550
Invertuotas cukrus 5.0 1.000
Vienos salyklas 7.0 1.000
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.200
CaraHell 25.0 0.150
CaraAmber 60.0 0.150
      6.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Perle 7.8 50 60
Hallertau Hersbrukcer 3.7 40 30
Willamette (antrinėje fermentacijoje) 5.0 25 0
      115  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
BREWFERM TOP 12.0 93

Pastabos

Salinimas:
55C - 20min
63C - 60min
78C ->
Virimas 60 min.
Cukrus dedamas likus 15 min
Aeracija
Maistas mielėms į pirminę
Amerikietiško ąžuolo drožlės (antrinėje fermentacijoje)
Buteliavimas


Pasaldintas laktoze FG pakeltas iki1.008

Nuotraukos

Komentarai

  • audryla

    2012 m. Gegužės 20 d.
    30g amerikoniško ąžuolo mėnesį laiko?... OHO!!!
    Brandint reiks tikrai ilgai :-)
  • vidmantas

    2012 m. Gegužės 20 d.
    Tai jo, ištikro ir dariau ilgam brandinimui. Apie metus galvojau...
  • vidmantas

    2014 m. Balandžio 26 d.
    Suvartojau paskutinį, ąžuolo buvo per daug...
Prisijungę aludariai