Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 25 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 25 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.014
ABV:
4.8 %
IBU:
15
EBC:
40
IBU/OG:
0.30
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 3.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Bazinis salyklas 3.0 0.500
Avižiniai dribsniai 4.0 0.400
Karamelinis (Maltosa) 230.2 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' 1281.0 0.150
      5.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 14.5 10 60
Hersbrucker (German) 4.5 10 15
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew WB-06 12.0 72

Komentarai

  • Varliamushys

    2012 m. Vasario 27 d.
    Keistas skonis - iš pradžių rūgštokas, po to nušvelneja. Kvietys kažkur pasislėpęs. Ankstoka, dar spręsti, bet įtariu, kad nevykęs virimas.
  • vidmantas

    2012 m. Vasario 27 d.
    Įtariu kažkur šalimais manęs gyveni. Galėtume apsikeisti alais. Būtų ne tokios subjektyvios išvados.
  • Varliamushys

    2012 m. Vasario 27 d.
    Jo netoli, reik palaikyt iki savaitės galo, kol fermentacija pasibaigs, tada galėsim pasimainyt.
  • Žaldokas

    2012 m. Vasario 29 d.
    Kai apibūdinai skonį iškarto prisiminiau savo Dunkelweizen bandymus su WB-06. Skonis gaunasi kaip pats sakai keistas. Manau šitos mielės nėra tinkamos tamsiam kvietiniam, susiformuoja specifinis (nepavadinčiau rūgštoku) agresyvokas skonis. Reiktų kada pamėgint dar Dunkelweizena kad ir su http://www.savasalus.lt/lt/mieles/mauribrew-mieles/mauribrew-weiss.html">MauriBrew Weiss
  • Varliamushys

    2012 m. Vasario 29 d.
    Ką tik mieravimus ėmiau tuo pačiu ir paragavau. Rūgštumas pamažu mažėja. Pradžioj šiek tiek jaučiasi, po to pereina į silpnai saldų kvietį.
Prisijungę aludariai