Informacija

Kiekis:
47 litrai
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. liepos 2 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. liepos 2 d.

Parametrai

OG:
1.089
FG:
1.018
ABV:
9.3 %
IBU:
86
EBC:
182
IBU/OG:
0.97
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 12.000
BEST Chocolate salyklas 905.6 3.000
BEST Caramel Dark salyklas 90.8 1.500
BEST Skrudinti miežiai 1308.0 1.100
Brown Malt salyklas 150.8 1.100
      18.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Simcoe 13.0 25 60
Chinook 13.0 15 60
Magnum 13.0 2 60
Centennial 10.5 70 60
Nelson Sauvin 12.5 15 60
Columbus 16.0 45 60
Saaz (CZ) 4.0 40 60
Willamette 5.0 30 60
      242  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 300.0 80
Mangrove Jack's M47 Belgian Abbey 150.0 75

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Ąžuolo drožlės SHERRY Oloroso 50.0 g Antrinei fermentacijai -

Pastabos

64-66 C-60min
per kokias 30-50 min keliam iki 78C tekinam
juodi salyklai mirkyti porą valandų dejonizuotame šarminiame vandenyje ir sudėti i tekinima
tekinam ilgai ir daug
apyniai -likučiai
verdam ilgai ir nuobodžiai į pabaigą virimo 2gr.askorbininės rūgšties.
mieles pries mėnesį nuimtos nuo 60 ltr.,(neplanuotai įvyko "mauglystė" ir dar pridėjau papildomai iškarto į pirminę ir M47 mielių.)
nutrivitas ,aeracija papildomai po pusės paros
Prisijungę aludariai