Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. kovo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. kovo 18 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.013
ABV:
5.1 %
IBU:
36
EBC:
16
IBU/OG:
0.68
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) 15.0 3.400
      3.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Target (U.K.) 10.5 16 60
Magnum 14.2 8 60
Hersbrucker (German) 3.7 10 15
      34  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 75

Pastabos

Antrinei fermentacijai dėtos penkių kardamonų sėklos bei 100 g cukraus užsigazavimui, šiltai laikyta apie 2 savaites. Vyrauja kardamonų (kitą kartą dėčiau keturių kardamonų sėklas, bet tai gal dėl ilgos antrinės fermentacijos) bei apynių skonis.

Komentarai

  • null

    2011 m. Kovo 18 d.
    Teko ragaut. Alus labai kvapnus. Skonyje dominuoja kardamonas, kažkiek jaučiasi apyniai. Tačiau visiškai nesijaučia salyklo skonio, tai laikyčiau minusu. Ištaisius šią klaidą gautusi įdomus žolelių alus .
  • Gytis

    2011 m. Kovo 18 d.
    Ragavau kovo 17 d. Daug kvapo, bet pats savarankiškai kvapo nebūčiau atpažinęs. Kūnas lengvas, skonyje dominuoja tas gaivus kardamonas. Aš pats nesu tokio alaus su priedais mėgėjas, bet šio gaivaus alaus mielai dar išgerčiau.
  • zaltys

    2011 m. Kovo 19 d.
    Ragautas per degustaciją Vilniuje.
    Įdomus eksperimentinis alus su stipriai prieskoniniu aromatu ir skoniu.
Prisijungę aludariai