Receptas / Imperial Stout
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 26 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 26 d.
Parametrai
OG:
1.085
|
|
FG:
1.023
|
|
ABV:
8.1 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
89
|
|
IBU/OG:
0.38
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 6.000 | 62.3 | |
Medus | 2.0 | 1.000 | 10.4 | |
Karamelinis salyklas | 220.2 | 1.000 | 10.4 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.500 | 5.2 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1200.9 | 0.500 | 5.2 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.420 | 4.4 | |
Juodas šokoladas | 3.0 | 0.210 | 2.2 | |
9.630 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.0 | 32 | 60 | |
Tradition (German) | 6.0 | 16 | 20 | |
48 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 10.0 | 73 |
Pastabos
IMPERIAL STOUT
25 l.
Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 6 kg.
2. Miuncheno salyklas 13 EBC 0,5 kg.
3. Karamelinis salyklas 220 EBC 1 kg.
4. Skrudintas juodasis salyklas 1200 EBC 0,5 kg.
5. Skrudinti avižiniai dribsniai 0,4 kg.
Bendras SRM 45, EBC 120
Apyniai
Magnum kartieji 40 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 20 g. 20 min. virimo
IBU 37.09, santykis IBU/OG 0.4, kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
Pabaigoje virimo dėta medaus 1 kg., juodojo šokolado 200 g.
Sausos mielės Safale S04. antra generacija, starteris 30 min.
Eiga:
Sumaltas salyklas ir paskrudinti avižiniai dribsniai užpilti 15 l 80 C vandens, mentalo temperatūra 67 C, salintas 3 val. Salinimo pabaigoje temperatūra nukrito iki 65 C.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 30 l misos. Po išvirimo ir ataušimo liko apie 25 l. misos. Misos tankis 22 %, OG 1093.
Pirma fermentacija 7d. FG 1012, ABV 10 %. Išpilstant į butelius įpilta santykiu 1 l. 20 ml. Espreso kavos. Kavą viriau pats.
Antra fermentacija buteliuose 2d.
Brandintas rūsyje.
25 l.
Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 6 kg.
2. Miuncheno salyklas 13 EBC 0,5 kg.
3. Karamelinis salyklas 220 EBC 1 kg.
4. Skrudintas juodasis salyklas 1200 EBC 0,5 kg.
5. Skrudinti avižiniai dribsniai 0,4 kg.
Bendras SRM 45, EBC 120
Apyniai
Magnum kartieji 40 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 20 g. 20 min. virimo
IBU 37.09, santykis IBU/OG 0.4, kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
Pabaigoje virimo dėta medaus 1 kg., juodojo šokolado 200 g.
Sausos mielės Safale S04. antra generacija, starteris 30 min.
Eiga:
Sumaltas salyklas ir paskrudinti avižiniai dribsniai užpilti 15 l 80 C vandens, mentalo temperatūra 67 C, salintas 3 val. Salinimo pabaigoje temperatūra nukrito iki 65 C.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 30 l misos. Po išvirimo ir ataušimo liko apie 25 l. misos. Misos tankis 22 %, OG 1093.
Pirma fermentacija 7d. FG 1012, ABV 10 %. Išpilstant į butelius įpilta santykiu 1 l. 20 ml. Espreso kavos. Kavą viriau pats.
Antra fermentacija buteliuose 2d.
Brandintas rūsyje.