Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 26 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 26 d.

Parametrai

OG:
1.085
FG:
1.023
ABV:
8.1 %
IBU:
32
EBC:
89
IBU/OG:
0.38
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 6.000
Medus 2.0 1.000
Karamelinis salyklas 220.2 1.000
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1200.9 0.500
Avižiniai dribsniai 4.0 0.420
Juodas šokoladas 3.0 0.210
      9.630

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 32 60
Tradition (German) 6.0 16 20
      48  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 10.0 73

Pastabos

IMPERIAL STOUT
25 l.

Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 6 kg.
2. Miuncheno salyklas 13 EBC 0,5 kg.
3. Karamelinis salyklas 220 EBC 1 kg.
4. Skrudintas juodasis salyklas 1200 EBC 0,5 kg.
5. Skrudinti avižiniai dribsniai 0,4 kg.
Bendras SRM 45, EBC 120

Apyniai
Magnum kartieji 40 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 20 g. 20 min. virimo
IBU 37.09, santykis IBU/OG 0.4, kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Pabaigoje virimo dėta medaus 1 kg., juodojo šokolado 200 g.

Sausos mielės Safale S04. antra generacija, starteris 30 min.

Eiga:
Sumaltas salyklas ir paskrudinti avižiniai dribsniai užpilti 15 l 80 C vandens, mentalo temperatūra 67 C, salintas 3 val. Salinimo pabaigoje temperatūra nukrito iki 65 C.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 30 l misos. Po išvirimo ir ataušimo liko apie 25 l. misos. Misos tankis 22 %, OG 1093.
Pirma fermentacija 7d. FG 1012, ABV 10 %. Išpilstant į butelius įpilta santykiu 1 l. 20 ml. Espreso kavos. Kavą viriau pats.
Antra fermentacija buteliuose 2d.
Brandintas rūsyje.
Prisijungę aludariai