Receptas / Bajorų šviesusis elis
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 26 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.059
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
50
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.85
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 6.000 | 85.7 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 14.3 | |
7.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.0 | 40 | 60 | |
Tradition (German) | 6.0 | 20 | 20 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 73 |
Pastabos
BAJORŲ ŠVIESUSIS ELIS PALE ALE
25 l.
Salyklas:
Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 6 kg.
Miuncheno salyklas 13 EBC 1 kg.
Bendras SRM 5, EBC 13
Apyniai
Magnum kartieji 40 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 20 g. 20 min. virimo
IBU 49.45, santykis IBU/OG 0.81, dominuoja apynių skonis
Mielės : S04, antra generacija. Starteris 30 min.
Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 15 l 80 C vandens, mentalo temperatūra 67 C, salintas 1.5 val., temperatūra nukrito 1 C.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 30 l misos. Po išvirimo ir ataušimo liko apie 25 l misos. Tankis 15 %, OG 1061.
Pirma fermentacija 7d. FG 1015 , ABV 6%.
Antra fermentacija buteliuose 2d.
Brandintas rūsyje
25 l.
Salyklas:
Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 6 kg.
Miuncheno salyklas 13 EBC 1 kg.
Bendras SRM 5, EBC 13
Apyniai
Magnum kartieji 40 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 20 g. 20 min. virimo
IBU 49.45, santykis IBU/OG 0.81, dominuoja apynių skonis
Mielės : S04, antra generacija. Starteris 30 min.
Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 15 l 80 C vandens, mentalo temperatūra 67 C, salintas 1.5 val., temperatūra nukrito 1 C.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 30 l misos. Po išvirimo ir ataušimo liko apie 25 l misos. Tankis 15 %, OG 1061.
Pirma fermentacija 7d. FG 1015 , ABV 6%.
Antra fermentacija buteliuose 2d.
Brandintas rūsyje