Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 26 d.

Parametrai

OG:
1.059
FG:
1.016
ABV:
5.7 %
IBU:
50
EBC:
10
IBU/OG:
0.85
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 6.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 40 60
Tradition (German) 6.0 20 20
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 73

Pastabos

BAJORŲ ŠVIESUSIS ELIS PALE ALE

25 l.

Salyklas:
Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 6 kg.
Miuncheno salyklas 13 EBC 1 kg.
Bendras SRM 5, EBC 13

Apyniai
Magnum kartieji 40 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 20 g. 20 min. virimo
IBU 49.45, santykis IBU/OG 0.81, dominuoja apynių skonis


Mielės : S04, antra generacija. Starteris 30 min.

Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 15 l 80 C vandens, mentalo temperatūra 67 C, salintas 1.5 val., temperatūra nukrito 1 C.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 30 l misos. Po išvirimo ir ataušimo liko apie 25 l misos. Tankis 15 %, OG 1061.
Pirma fermentacija 7d. FG 1015 , ABV 6%.
Antra fermentacija buteliuose 2d.
Brandintas rūsyje
Prisijungę aludariai