Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 26 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.013
ABV:
4.5 %
IBU:
30
EBC:
6
IBU/OG:
0.64
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.000
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 2.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 20 60
Tradition (German) 6.0 10 20
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 73

Pastabos

BAJORŲ KVIETINIS
23 l.

Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 3 kg.
2. Kvietinis salyklas 5EBC 2kg.
Bendras SRM 3, EBC 9

Apyniai
Magnum kartieji 20 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 10 g. 20 min. virimo
IBU 27.54, santykis IBU/OG 0.56


Sausos mielės Safale S04. 11,5 g.

Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 15 l 70 C vandens, salintas 2 val.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 60 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 25 l misos. OG 1049.
Pirma fermentacija 6d. FG 1008 , ABV 5,37 %.
Antra fermentacija buteliuose 2d. šiltai, kambaryje,
Brandintas rūsyje.

Komentarai

  • Regis

    2012 m. Vasario 26 d.
    Apynių išties daugoka. Dėl viržių ir kadagio - skonio reikalas.
    Aš pradėčiau nuo to, kad mieles keisčiau. Pvz. į BREWFERM BLANCHE.
    http://www.savasalus.lt/lt/mieles/brewferm-mieles/alaus-mieles-brewferm-blanche-12-g.html
  • zaltys

    2012 m. Vasario 27 d.
    Na taip, mielės kvietiniam svarbiausia po kviečių. Dabar jau yra iš ko pasirinkti .
  • Varliamushys

    2012 m. Vasario 27 d.
    Ir kviečių mažoka, kaip kvietiniam.
  • Žaldokas

    2012 m. Vasario 29 d.
    Kvietiniam ko gero net kviečiai eina po mielių.
  • dainela

    2012 m. Kovo 2 d.
    Gavosi lengvo skonio alus, kaip ne keista tikrai nekartokas, kaip del mielių tai man kažkaip labiausiai priei širdies S04, esu keleta išbandes, rezultatu kol kas labiausiai tenkinuosi su šiomis mielėmis
Prisijungę aludariai