Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 26 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.013
ABV:
4.8 %
IBU:
41
EBC:
59
IBU/OG:
0.83
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Karamelinis salyklas 220.2 0.800
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.200
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 30 60
Tradition (German) 6.0 15 20
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 73

Pastabos

BAJORŲ KALĖDINIS
25 l.

Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 5 kg.
2. Karamelinis salyklas 220 EBC 0,8 kg.
3. Skrudintas salyklas 1200 EBC 0,2 kg.
Bendras SRM 28, EBC 76

Apyniai
Magnum kartieji 30 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 15 g. 20 min. virimo
IBU 37.09, santykis IBU/OG 0.61


Sausos mielės Safale S04, antra generacija

Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 15 l 70 C vandens, salintas 2 val.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 60 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 25 l misos. OG 1062. virimo metu ideta 0,5 kg. gliukozės.
Pirma fermentacija 5d. FG 1016 , ABV 6%.
Antra fermentacija buteliuose 2d. šiltai, kambaryje,
Brandintas rūsyje.

Komentarai

  • Regis

    2012 m. Vasario 27 d.
    o kodėl - Kalėdinis?
  • dainela

    2012 m. Kovo 2 d.
    Kad kalėdos buvo ant nosies taip ir pavadinau
Prisijungę aludariai