Receptas / Bajorų kalėdinis
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 26 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
|
OG:
1.050
|
|
|
FG:
1.013
|
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
|
IBU:
41
|
|
|
EBC:
59
|
|
|
IBU/OG:
0.83
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
| Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
|---|---|---|---|---|
| Bazinis salyklas | 3.0 | 5.000 | 83.3 | |
| Karamelinis salyklas | 220.2 | 0.800 | 13.3 | |
| Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1401.1 | 0.200 | 3.3 | |
| 6.000 |
Apyniai
| Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
|---|---|---|---|---|
| Magnum | 13.0 | 30 | 60 | |
| Tradition (German) | 6.0 | 15 | 20 | |
| 45 |
Mielės
| Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
|---|---|---|---|
| Safale S-04 | 12.0 | 73 |
Pastabos
BAJORŲ KALĖDINIS
25 l.
Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 5 kg.
2. Karamelinis salyklas 220 EBC 0,8 kg.
3. Skrudintas salyklas 1200 EBC 0,2 kg.
Bendras SRM 28, EBC 76
Apyniai
Magnum kartieji 30 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 15 g. 20 min. virimo
IBU 37.09, santykis IBU/OG 0.61
Sausos mielės Safale S04, antra generacija
Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 15 l 70 C vandens, salintas 2 val.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 60 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 25 l misos. OG 1062. virimo metu ideta 0,5 kg. gliukozės.
Pirma fermentacija 5d. FG 1016 , ABV 6%.
Antra fermentacija buteliuose 2d. šiltai, kambaryje,
Brandintas rūsyje.
25 l.
Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 5 kg.
2. Karamelinis salyklas 220 EBC 0,8 kg.
3. Skrudintas salyklas 1200 EBC 0,2 kg.
Bendras SRM 28, EBC 76
Apyniai
Magnum kartieji 30 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 15 g. 20 min. virimo
IBU 37.09, santykis IBU/OG 0.61
Sausos mielės Safale S04, antra generacija
Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 15 l 70 C vandens, salintas 2 val.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 60 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 25 l misos. OG 1062. virimo metu ideta 0,5 kg. gliukozės.
Pirma fermentacija 5d. FG 1016 , ABV 6%.
Antra fermentacija buteliuose 2d. šiltai, kambaryje,
Brandintas rūsyje.

Regis
2012 m. Vasario 27 d.dainela
2012 m. Kovo 2 d.