Receptas / Bruttal summer
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. rugpjūčio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. birželio 18 d.
Parametrai
OG:
1.045
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.68
|
ryškus apynių skonis
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 4.000 | 95.2 | |
BEST Munich Dark salyklas | 28.0 | 0.200 | 4.8 | |
4.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Citra | 12.6 | 30 | 20 | |
Citra | 12.6 | 30 | 1 | |
Simcoe | 13.1 | 20 | 1 | |
Nelson Sauvin | 12.5 | 50 | 0 | |
130 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 80 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 5.0 g | Virimui | 15 min. | |
Alfa Amylazė | 4.0 g | Pirminei fermentacijai | - |
Pastabos
BRUT IPA
virta: 2018-08-06
Vanduo: 16+13 (2 g. gipso į salinimą).Salinimas: 67 (60 min.), keliam iki 78 ir out.
Alfa amilazė (4 g.) į fermenterį.
Fermenteryje 21 litras.
OG: 10,5 plato
2018-08-15 Antrinė (SG: 2 plato): 10 litrų dry hop - Nelson Siuvin 52 g., kitas 10 l šaldytos gervuogės (1 kg).
2018-08-19 išpilstyta dalis po dryhopingo (fg: 0,5 plato, ABV - 5,2)
2018-08-22 ispilstyta dalis su gervuogem (fg: 1 plato, ABV - 5)
Komentarai
-
Zhiniukas
2020 m. Birželio 17 d.Įdomu, kam naudojama alfa amilazė fermenteryje. Ką ji duoda? -
TadasMad
2020 m. Birželio 18 d.Zhiniukas, čia Brut IPA, alfa amylazė "padeda" išardyt sunkiai fermentuojamus cukrus, todėl mielės suvalgo viską iki beveik nulio (dry and hazy).
-
Zhiniukas
2020 m. Birželio 18 d.O prie kokios temperatūros ta amilazė veikia? -
TadasMad
2020 m. Birželio 21 d.Kaip suprantu neįtakoja temperatūra, žinau, kad vieni deda salinimo metu, kiti fermentavimo metu
All IPA long
2018 m. rugsėjo 29 d.