Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. rugpjūčio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. birželio 18 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.009
ABV:
4.8 %
IBU:
31
EBC:
10
IBU/OG:
0.68
ryškus apynių skonis

Apdovanojimai

  • All IPA long

    2018 m. rugsėjo 29 d.
    Vieta: III
    Surinkti taškai: 32.64

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 4.000
BEST Munich Dark salyklas 28.0 0.200
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 12.6 30 20
Citra 12.6 30 1
Simcoe 13.1 20 1
Nelson Sauvin 12.5 50 0
      130  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 5.0 g Virimui 15 min.
Alfa Amylazė 4.0 g Pirminei fermentacijai -

Pastabos

BRUT IPA
virta: 2018-08-06
Vanduo: 16+13 (2 g. gipso į salinimą).
Salinimas: 67 (60 min.), keliam iki 78 ir out.
Alfa amilazė (4 g.) į fermenterį.
Fermenteryje 21 litras.
OG: 10,5 plato
2018-08-15 Antrinė (SG: 2 plato): 10 litrų dry hop - Nelson Siuvin 52 g., kitas 10 l šaldytos gervuogės (1 kg).
2018-08-19 išpilstyta dalis po dryhopingo (fg: 0,5 plato, ABV - 5,2)
2018-08-22 ispilstyta dalis su gervuogem (fg: 1 plato, ABV - 5)

Komentarai

  • Zhiniukas

    Prieš 4 sav.
    Įdomu, kam naudojama alfa amilazė fermenteryje. Ką ji duoda?
  • TadasMad

    Prieš 4 sav.
    Zhiniukas, čia Brut IPA, alfa amylazė "padeda" išardyt sunkiai fermentuojamus cukrus, todėl mielės suvalgo viską iki beveik nulio (dry and hazy).
  • Zhiniukas

    Prieš 4 sav.
    O prie kokios temperatūros ta amilazė veikia?
  • TadasMad

    Prieš 3 sav.
    Kaip suprantu neįtakoja temperatūra, žinau, kad vieni deda salinimo metu, kiti fermentavimo metu
Prisijungę aludariai