Receptas / Erstikio DRŪLĖNŲ KEPTUVINIS
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. rugpjūčio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. rugsėjo 5 d.
Parametrai
OG:
1.044
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.71
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 3.450 | 86.3 | |
Bazinis salyklas (keptas keptuvėje, sausas) | 80.8 | 0.400 | 10.0 | |
Bazinis salyklas (keptas keptuvėje, išmirkytas) | 150.8 | 0.150 | 3.8 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Citra | 13.0 | 15 | 60 | |
Cascade (US) | 5.0 | 12 | 15 | |
27 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 87 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +4L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +4L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)