Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 27 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 27 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.009
ABV:
4.9 %
IBU:
25
EBC:
27
IBU/OG:
0.54
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 25.0 3.500
      3.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 4.0 25 60
Kent Golding (U.K.) 4.0 15 30
Kent Golding (U.K.) 4.0 10 10
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham (antra generacija) 100.0 80

Pastabos

Juodųjų pipirų grūdeliai, 10 g, 10 min. prieš virimo pabaigą.

Komentarai

  • konung

    2012 m. Kovo 18 d.
    Vario spalva ir pakankamas skaidrumas. Puta laikosi ilgai, bet tiršta jos nepavadinsi. Kvapas - saldus. Miunchenas daro savo. Skonį galima sudėlioti į tris etapus: pradžia - salyklo saldumas, kai nuryji lengvai kartokas, o kai visai nubėga į skrandį lieka kažkoks nedažnas kartumas (matyt pipirai). Patiko.
  • Ignieška

    2012 m. Kovo 18 d.
    Po savaitėlės buteliuose atrodo, kad salyklas iš pradžių šiek tiek per daug "muša". Bet vienas dalykas, kurio norėjau pasiekt ir pasiekiau - kad pipirai pasijustų tik po kokio antro gurkšnio visai kaip poskonis, toks kartumėlis pačiam galugerkly.
  • Gytis

    2012 m. Balandžio 14 d.
    ragautas 2012 04 VAK'e. Techniškai viskas ok, tik mano skoniui "karčio" buvo mažoka kaip biteriui. Tik neaišku kaip ten su tais pipirais būtų, jeigu karčio būtų daugiau. Patiko.
  • Regis

    2012 m. Balandžio 15 d.
    Ragautas balandžio vak'e.
    Pradžioj - alus, vėliau - pipirai.
    Tvarkingas, įdomus alus.
  • Dainius

    2012 m. Gegužės 2 d.
    Smagu ir labai idomu ragauti mergiotiškus alus :)
    Manau puikiai pavykęs elis, ypač tie pipirai poskony - kažkas neįprasto, bet maloniai kutenenčio gerklę.
Prisijungę aludariai