Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
62 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 27 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 14 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.011
ABV:
6.0 %
IBU:
32
EBC:
35
IBU/OG:
0.56
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Belgiški ir prancūziški eliai

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Biržų salyklas 7.0 4.500
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.000
BREWFERM Amber 50.0 0.500
Special B 400.3 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.050
      6.350

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 13.4 6 60
Nugget 15.1 6 60
Nugget 15.1 6 30
Chinook 13.4 6 30
Kadagio uogos 1.0 10 10
      34  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WYeast 3787 Trappist High Gravity II generacijos (starteris 1l. dviejų parų) 0.0 81

Komentarai

  • Žaldokas

    2012 m. Vasario 29 d.
    @Gytis
    Tavieji abu egzemplioriai man taip pat labai patiko. Dabar su jomis (jau pas mane +3 generacijos po gavimo iš Tavęs) darau eksperimentą ale "belgiškas raudonasis biteris" :) Labai atsiskleidžia apyniai puikiai dera kartumas. Dedu daug vilčių.
  • vidmantas

    2012 m. Vasario 29 d.
    Man žalčio aluje "Raudonmedis" belgo skonis jautėsi gan ryškiai.
  • vidmantas

    2012 m. Kovo 8 d.
    Per nepilną parą mielės pasidarbavo nuo 1.057 iki 1.020 ir sustojo sprendžiant pagal burbuliatorių. Putos kepurė išliko didelė. Po trijų parų nukrito iki 1.014, bet gyvybės ženklų nerodo. Keisti tie belgai.
  • zaltys

    2012 m. Kovo 11 d.
    Kaip trapistai? Savo po 19 dienų perleidau į antrinę, artimiausiomis dienomis virsiu ant viršaus, reik mieles išnaudot. OG 1091 FG 1011 Atlydys.
  • vidmantas

    2012 m. Kovo 11 d.
    Skonis gal ne toks intensyvus kaip Ardennes, bet labai patiko. Tiesa, ragavau tik iš kubilo, prie 1.014 subrendus turėtų dar pagerėti.
Prisijungę aludariai