Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
60 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 29 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 14 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.023
ABV:
4.6 %
IBU:
43
EBC:
11
IBU/OG:
0.75
ryškus apynių skonis

Žymos

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Lietuviškas sodybos alus

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.000
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.000
Rugių salyklas 6.0 0.700
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') 15.0 0.500
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer apynių arbata 2 l vandens 10.0 30 40
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 60

Pastabos

Iki maždaug XX a. vid. kai kuriose vietovėse salyklo džiovinimui lietuviai naudodavo aznyčias.Tai buvo neaukšta iš rąstelių suręsta dėžutė, kuri neturėjo dugno. Vietoj pastarojo buvo dedamos kelios kartelės, o ant jų kryžmai pridedama pagaliukų ir užklojama šiaudais ar iš karklo vytelių pintu padėklu. Aznyčią dažniausiai įtaisydavo dūminėje pirtyje, skylėje lubose, pro kurią išėidavo karštas oras. Aznyčioje džiovintas sayklas kvepėjo dūmais, o iš jo darytas alus vadintas dūminiu.
Prisijungę aludariai