Receptas / Dūmo Keptinis
Informacija
Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 29 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 14 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.023
|
|
ABV:
4.6 %
|
|
IBU:
43
|
|
EBC:
11
|
|
IBU/OG:
0.75
|
ryškus apynių skonis
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.000 | 47.6 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 1.000 | 23.8 | |
Rugių salyklas | 6.0 | 0.700 | 16.7 | |
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') | 15.0 | 0.500 | 11.9 | |
4.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer apynių arbata 2 l vandens | 10.0 | 30 | 40 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 60 |
Pastabos
Iki maždaug XX a. vid. kai kuriose vietovėse salyklo džiovinimui lietuviai naudodavo aznyčias.Tai buvo neaukšta iš rąstelių suręsta dėžutė, kuri neturėjo dugno. Vietoj pastarojo buvo dedamos kelios kartelės, o ant jų kryžmai pridedama pagaliukų ir užklojama šiaudais ar iš karklo vytelių pintu padėklu. Aznyčią dažniausiai įtaisydavo dūminėje pirtyje, skylėje lubose, pro kurią išėidavo karštas oras. Aznyčioje džiovintas sayklas kvepėjo dūmais, o iš jo darytas alus vadintas dūminiu.
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.