Receptas / Erstikio VANTAA
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. rugsėjo 14 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. rugsėjo 25 d.
Parametrai
OG:
1.041
|
|
FG:
1.005
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
27
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.64
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.000 | 97.6 | |
Karamelinis salyklas | 240.8 | 0.100 | 2.4 | |
4.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Citra | 13.0 | 15 | 60 | |
Cascade (US) | 5.0 | 15 | 0 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 | 12.0 | 88 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +4L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +4L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)