Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. rugsėjo 20 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. spalio 5 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.008
ABV:
4.8 %
IBU:
42
EBC:
18
IBU/OG:
0.94
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 241.8 0.200
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fredos Derlingieji (naminiai) 5.0 70 60
Fredos Derlingieji (arbata) 5.0 40 60
      110  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 82

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC) +4L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
Prisijungę aludariai