Receptas / Erstikio MARYNKA 2018
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. spalio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. spalio 24 d.
Parametrai
OG:
1.045
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
4.9 %
|
|
IBU:
39
|
|
EBC:
16
|
|
IBU/OG:
0.87
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.000 | 95.2 | |
Karamelinis salyklas | 244.2 | 0.120 | 2.9 | |
Brown Malt salyklas | 150.7 | 0.080 | 1.9 | |
4.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Marynka (naminiai) | 5.0 | 50 | 60 | |
Marynka (naminiai) | 5.0 | 30 | 15 | |
Marynka (naminiai) | 5.0 | 30 | 0 | |
110 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 | 12.0 | 83 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) +4L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) +4L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)