Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
53 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. spalio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. lapkričio 8 d.

Parametrai

OG:
1.042
FG:
1.007
ABV:
4.6 %
IBU:
43
EBC:
49
IBU/OG:
1.02
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.600
Karamelinis salyklas 241.0 0.200
BEST Chocolate salyklas 1003.2 0.200
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka (naminiai) 5.0 50 60
Marynka (naminiai) 5.0 30 15
      80  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 83

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC) +4L
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai