Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. lapkričio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. lapkričio 21 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.007
ABV:
5.7 %
IBU:
37
EBC:
31
IBU/OG:
0.75
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.600
Karamelinis salyklas 242.6 0.100
BEST Chocolate salyklas 1009.6 0.100
      4.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka (naminiai) 5.0 50 60
Marynka (naminiai) 5.0 30 15
      80  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 87

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Džiovintos apelsinų ir mandarinų žievelės 30.0 g Virimui 10 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii

Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +4L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai