Receptas / Bazinis US-05
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. lapkričio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. gruodžio 16 d.
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
6.4 %
|
|
IBU:
13
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.22
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 7.000 | 100.0 | |
7.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Blanc | 10.5 | 30 | 10 | |
Hallertau Blanc | 10.5 | 70 | 2 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 23.0 | 86 |
Pastabos
39, 40 virimui, Bazinis US-05
7,5 valandos.
Virta 2018-11-10
Pilstyta 2018-11-26
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 69 (pilta į 74), žiemą į 77 gavosi 70. pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 30 min. Nelabai stipriai, dangtis vidutiniškai atidengtas.
Pradinis OG 14 BRIX
Galutinis FG 2 BRIX
pH tekinant pirmoką po virimo 6,07
pH 4,38 po fermentacijos pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l.
Mielės 4,5 E
Salyklas 5 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 2,3 E (100 g)
Legendinis receptas, naujos mielės
Virta 2018-11-10
Pilstyta 2018-11-26
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 69 (pilta į 74), žiemą į 77 gavosi 70. pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 30 min. Nelabai stipriai, dangtis vidutiniškai atidengtas.
Pradinis OG 14 BRIX
Galutinis FG 2 BRIX
pH tekinant pirmoką po virimo 6,07
pH 4,38 po fermentacijos pilstant.
Startas su 20 C iškart dedant į 18 C aplinką, fermentacija prie 14-20 C (nenormaliai svyruojanti mielių linksmoji temperatūra), dvi savaites. Mažai, reiktų tris jei be perpylimo ir mielės iš pakelio.
Mielės pasibaigusiu galiojimu nuo 2017, tai du pakeliai supilti dėl visa ko.
Pilstoma į butelius vienai savaitei.Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l.
Mielės 4,5 E
Salyklas 5 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 2,3 E (100 g)