Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
81 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. lapkričio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. gruodžio 16 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.008
ABV:
6.4 %
IBU:
13
EBC:
6
IBU/OG:
0.22
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 7.000
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Blanc 10.5 30 10
Hallertau Blanc 10.5 70 2
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 23.0 86

Pastabos

39, 40 virimui, Bazinis US-05
Legendinis receptas, naujos mielės

7,5 valandos.

Virta 2018-11-10
Pilstyta 2018-11-26

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 69 (pilta į 74), žiemą į 77 gavosi 70. pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai

Virta 30 min. Nelabai stipriai, dangtis vidutiniškai atidengtas.

Pradinis OG 14 BRIX
Galutinis FG 2 BRIX
pH tekinant pirmoką po virimo 6,07
pH 4,38 po fermentacijos pilstant.

Startas su 20 C iškart dedant į 18 C aplinką, fermentacija prie 14-20 C (nenormaliai svyruojanti mielių linksmoji temperatūra), dvi savaites. Mažai, reiktų tris jei be perpylimo ir mielės iš pakelio.
Mielės pasibaigusiu galiojimu nuo 2017, tai du pakeliai supilti dėl visa ko.
Pilstoma į butelius vienai savaitei.



Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l.

Mielės 4,5 E
Salyklas 5 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 2,3 E (100 g)


Prisijungę aludariai