Receptas / Ruginis
Informacija
Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 10 d.
Parametrai
OG:
1.064
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
56
|
|
EBC:
24
|
|
IBU/OG:
0.88
|
dominuoja apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Miuncheno salyklas (Vokietija) | 25.0 | 2.000 | 50.0 | |
Rugių salyklas | 6.0 | 2.000 | 50.0 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hersbrucker (German) (pirmas misos apyniavimas) | 4.1 | 75 | 45 | |
Hersbrucker (German) | 4.1 | 25 | 15 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 3068 | Weihenstephan Weizen™ (starteris) | 300.0 | 69 |
Pastabos
Salinimas:
~60-65°C - 75 min.
4,5 l mentalo pavirinau - 15 min.
Užkeliau iki 85°C.
Aplinkos temperatūra ~25°C
Ačiū Simonui už mieles.
Tikrai nesitikėjau, kad taip sunkiai tekinsis, panašiai kaip kad vien iš kviečių.
Mielės tai tikrai smagios - dariau starterį paviręs misą, po pusvalandžio jau dainuoja.
Po paros (!) baigėsi aktyvi fermentacija, nusėdo mielės.
~60-65°C - 75 min.
4,5 l mentalo pavirinau - 15 min.
Užkeliau iki 85°C.
Aplinkos temperatūra ~25°C
Ačiū Simonui už mieles.
Tikrai nesitikėjau, kad taip sunkiai tekinsis, panašiai kaip kad vien iš kviečių.
Mielės tai tikrai smagios - dariau starterį paviręs misą, po pusvalandžio jau dainuoja.
Po paros (!) baigėsi aktyvi fermentacija, nusėdo mielės.
Gytis
2012 m. Gegužės 11 d.Dainius
2012 m. Birželio 6 d.lukasvera
2012 m. Birželio 7 d.Dainius
2012 m. Birželio 7 d.