Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
69 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 10 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.020
ABV:
5.8 %
IBU:
56
EBC:
24
IBU/OG:
0.88
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas (Vokietija) 25.0 2.000
Rugių salyklas 6.0 2.000
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hersbrucker (German) (pirmas misos apyniavimas) 4.1 75 45
Hersbrucker (German) 4.1 25 15
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 3068 | Weihenstephan Weizen™ (starteris) 300.0 69

Pastabos

Salinimas:
~60-65°C - 75 min.
4,5 l mentalo pavirinau - 15 min.
Užkeliau iki 85°C.
Aplinkos temperatūra ~25°C

Ačiū Simonui už mieles.
Tikrai nesitikėjau, kad taip sunkiai tekinsis, panašiai kaip kad vien iš kviečių.
Mielės tai tikrai smagios - dariau starterį paviręs misą, po pusvalandžio jau dainuoja.
Po paros (!) baigėsi aktyvi fermentacija, nusėdo mielės.

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Gegužės 11 d.
    2012-05 VAK. Unikalus alus, nesu dar tokio ragavęs. Konsistencija kaip kisieliaus. Dominuoja apyniai, žinoma. Mano supratimu techniškai viskas be priekaištų, bet man šiek tiek per daug kūno.
  • Dainius

    2012 m. Birželio 6 d.
    Kai tekinau tai išvis labai tištas buvo, po fermentacijos kiek skystesnis. Apyniai sakyčiau maloniai atsveria salyklą :)
  • lukasvera

    2012 m. Birželio 7 d.
    Man vakaro TOP, nors tokio alaus gyvenime nemačiau.
  • Dainius

    2012 m. Birželio 7 d.
    užtai ir naudinga kitiem duot paragaut, nes pačiam atrodo nieko ypatinga.
Prisijungę aludariai