Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. gruodžio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. gruodžio 6 d.

Parametrai

OG:
1.042
FG:
1.006
ABV:
4.8 %
IBU:
31
EBC:
36
IBU/OG:
0.72
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.500
Karamelinis salyklas 243.4 0.200
BEST Chocolate salyklas 1012.8 0.100
      3.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 13.0 15 60
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 87

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Džiovintos apelsinų ir mandarinų žievelės 30.0 g Virimui 10 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - x dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +4L
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai