Receptas / Erstikio FINIŠO TIESIOJI
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. gruodžio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. gruodžio 29 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
19
|
|
IBU/OG:
0.47
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.000 | 95.2 | |
Karamelinis salyklas | 244.8 | 0.200 | 4.8 | |
4.200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 92 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC) +4L
antrinė - be antrinės.
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC) +4L
antrinė - be antrinės.