Informacija

Kiekis:
35 litrai
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 12 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 12 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.012
ABV:
4.6 %
IBU:
9
EBC:
6
IBU/OG:
0.19
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 7.000
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Naminiai 4.0 30 30
Cascade (U.S.) 5.0 15 15
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 20.0 75

Pastabos

Savas naminis malimas specialiai įvairių dydžių neidealiais gabalais, miltų fragmentai.

Salinimas:
Temperatūrinis poilsis prie 55C 30min
Salinimas 64-69C
Tekinimas 75-79C

Temperatūros kėlimui salinimo metu ir prieš tekinimą naudojamas dalies mentalo pakaitinimas iki 80-90C (galėjo šiek tiek karamelizuotis, kas dar labiau atitiks biržietišką interpretaciją).

Po tekinimo nevirtas, o padaryta apynių arbatėlė.
Naminiai apyniai: marinka, polesje, fredos taurieji.

Fermentuojamas balkone prie 3-7C

Komentarai

  • zaltys

    2012 m. Balandžio 1 d.
    Ryškiai pergazuotas, labai drumstas. Visiškai salyklinis, gal dėl prieš tai ragautų stipriai apyniuotų.Kilo noras ir man pabandyt nevirti, manau trūko laiko fermentavimui arba reikėjo antrinės.
Prisijungę aludariai