Receptas / Biržų lageris
Informacija
Kiekis:
35 litrai
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 12 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 12 d.
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.6 %
|
|
IBU:
9
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.19
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 7.000 | 100.0 | |
7.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Naminiai | 4.0 | 30 | 30 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 15 | 15 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 | 20.0 | 75 |
Pastabos
Savas naminis malimas specialiai įvairių dydžių neidealiais gabalais, miltų fragmentai.
Salinimas:
Temperatūrinis poilsis prie 55C 30min
Salinimas 64-69C
Tekinimas 75-79C
Temperatūros kėlimui salinimo metu ir prieš tekinimą naudojamas dalies mentalo pakaitinimas iki 80-90C (galėjo šiek tiek karamelizuotis, kas dar labiau atitiks biržietišką interpretaciją).
Po tekinimo nevirtas, o padaryta apynių arbatėlė.
Naminiai apyniai: marinka, polesje, fredos taurieji.
Fermentuojamas balkone prie 3-7C
Salinimas:
Temperatūrinis poilsis prie 55C 30min
Salinimas 64-69C
Tekinimas 75-79C
Temperatūros kėlimui salinimo metu ir prieš tekinimą naudojamas dalies mentalo pakaitinimas iki 80-90C (galėjo šiek tiek karamelizuotis, kas dar labiau atitiks biržietišką interpretaciją).
Po tekinimo nevirtas, o padaryta apynių arbatėlė.
Naminiai apyniai: marinka, polesje, fredos taurieji.
Fermentuojamas balkone prie 3-7C
zaltys
2012 m. Balandžio 1 d.