Receptas / Erstikio RŪSIO PASLAPTIS 2
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. gruodžio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. sausio 10 d.
Parametrai
OG:
1.083
|
|
FG:
1.007
|
|
ABV:
10.0 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
35
|
|
IBU/OG:
0.26
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 5.000 | 84.0 | |
Konditerinis cukrus (baltas) | 0.0 | 0.650 | 10.9 | |
Karamelinis salyklas | 244.6 | 0.200 | 3.4 | |
BEST Chocolate salyklas | 909.8 | 0.100 | 1.7 | |
5.950 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew Abbaye (šlapios, naudotos) | 60.0 | 92 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Greipfruto žievelė | 27.0 g | Virimui | 1 min. |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)