Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. gruodžio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. sausio 10 d.

Parametrai

OG:
1.083
FG:
1.007
ABV:
10.0 %
IBU:
21
EBC:
35
IBU/OG:
0.26
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 5.000
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.650
Karamelinis salyklas 244.6 0.200
BEST Chocolate salyklas 909.8 0.100
      5.950

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Simcoe 13.0 15 60
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew Abbaye (šlapios, naudotos) 60.0 92

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Greipfruto žievelė 27.0 g Virimui 1 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai