Receptas / Bajorų kaima alus
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 13 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 13 d.
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
22
|
|
EBC:
22
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 5.000 | 94.3 | |
Karamelinis salyklas | 250.2 | 0.300 | 5.7 | |
5.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Lietuviški laukiniai | 4.0 | 50 | 60 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Šlapios S04 | 50.0 | 72 |
Pastabos
Misos neviriau išviriau apynių arbatą ir supyliau į jau ištekintą misą. Salinimo metu įdejau pora žarijose įkaitintų akmenų. Pradžioje salinimo temperatūra buvo apie 50 C vėliau pakilo iki 63 C. Gavos kaimą alus kokį panašiai gamindavo žmonos senelis. Raugintas tris dienas. Veliau rūsyje vėsiai laikytas apie 1 sav.