Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 13 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 13 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.016
ABV:
5.3 %
IBU:
22
EBC:
22
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Karamelinis salyklas 250.2 0.300
      5.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Lietuviški laukiniai 4.0 50 60
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Šlapios S04 50.0 72

Pastabos

Misos neviriau išviriau apynių arbatą ir supyliau į jau ištekintą misą. Salinimo metu įdejau pora žarijose įkaitintų akmenų. Pradžioje salinimo temperatūra buvo apie 50 C vėliau pakilo iki 63 C. Gavos kaimą alus kokį panašiai gamindavo žmonos senelis. Raugintas tris dienas. Veliau rūsyje vėsiai laikytas apie 1 sav.
Prisijungę aludariai