Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 13 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 12 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.011
ABV:
5.9 %
IBU:
25
EBC:
14
IBU/OG:
0.45
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Europinis gintarinis lageris
    Surinkti taškai: 23.30

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vienos salyklas 7.0 2.000
Vokiškas pilsnerio salyklas 3.0 2.000
Miuncheno salyklas vok. 25.0 1.050
CaraAmber 60.0 0.030
      5.080

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 9.8 10 60
Hallertau MIttelfruh 4.5 30 60
Hallertau MIttelfruh 4.5 10 15
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Bavarian Lager 171.0 80

Pastabos

Lengvas mercenas. Lengvesnį kūną bandysiu truputį kompensuoti salinimo režimu.

62C -- 15 min
66C -- 45 min
71C -- 30 min
76C -- 5 min-->

Komentarai

  • zaltys

    2012 m. Gegužės 29 d.
    Jeigu šitą ragavau, tai man labai patiko, toks kokį įsivaizduoju ir ragavau marzeną. Labai geras, rekomenduoju.
  • Artis

    2012 m. Gegužės 29 d.
    @zaltys
    Jei neklystu, tai šitas 2-vietos nugalėtojas. Pirmos vietos nugalėtojas, kurį ragavai per best rinkimus:
    http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1031-gnb%20Marzen

    Man irgi vienas iš įsimintiniausių alų Taurėje :)
  • null

    2012 m. Gegužės 29 d.
    Jei mes apie tą patį Marzen tai tikrai labai tvarkingas, klasikinis vokiškai preciziškas alus.
  • zaltys

    2012 m. Gegužės 29 d.
    Na netrinsiu komentaro, tik "patinka" uždėjau anam teisybės dėlei:-)
Prisijungę aludariai