Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 13 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 16 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.013
ABV:
4.6 %
IBU:
12
EBC:
11
IBU/OG:
0.25
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus) 4.0 3.000
Vokiškas „Pilsner“ salyklas 3.0 2.000
Miežių salyklas „BREWFERM Amber“ 50.0 0.500
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Willamette 5.0 20 60
Willamette 5.0 10 15
Kadagio uogos traiškytos 1.0 10 5
Viržiai 1.0 30 0
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Weiss 12.0 73

Pastabos

Meginsiu virt kvietinuką primečiau receptėlį, gal kokių pastabų pasiūlymų turite

Komentarai

  • null

    2012 m. Kovo 14 d.
    Kadagio uogos ir viržiai geras derinys. Tik viržių reiktų kur kas daugiau kitaip nesijaus. Čiobrelio nedėčiau arba dėčiau jį tik vieną. Čiobrelio ryškiai perdaug. 5g maks kitaip gersi kvietinį pertusiną
  • audryla

    2012 m. Kovo 14 d.
    ...o aš iš viso nesuprantu, kam kvietiniam žolės?
  • dainela

    2012 m. Kovo 15 d.
    Ačiū užu pastabas. Metam čiobrelį lauk. Padidinam viržių iki 30 g. Ką dar galima patobulinti.
  • null

    2012 m. Kovo 15 d.
    Viržių nevirk, o plikyk juos. Sumesk užgęsinęs ugnį ir neskubėk šaldyti palaikyk kokia 10 min. Kadagius gerai sutraiškyk. Gali dėti jų labiau. @audryla gerai pastebėjo - žolės nelabai derinasi prie kvietinio, kur dominuoja mielių skonis. Bet įdomus pabandymas būtų su neautraliomis mielėmis.Pats kvietys kiek pastebėjau duoda žolėm pasireikšti, tad jis tinka prie žolių.
  • Zydrius

    2012 m. Kovo 15 d.
    paantrinsiu dėl neutralių mielių. tiksliau gal belgiškos ir nėra tokios neutralios, bet mano virtas http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1473-Vienuoli%C5%B3%20Weiss">Vienuolių Weiss gavos labai labai skoningas
Prisijungę aludariai