Receptas / Raudonasis Kvietukas
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. sausio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. vasario 4 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
22
|
|
EBC:
11
|
|
IBU/OG:
0.42
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Kvietinis salyklas | 4.8 | 2.500 | 52.6 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 1.500 | 31.6 | |
BEST Red X salyklas | 30.0 | 0.500 | 10.5 | |
Ryžių dribsniai | 0.0 | 0.250 | 5.3 | |
4.750 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Mittelfruh | 3.5 | 55 | 60 | |
55 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 3068: Weihenstephan Weizen | 12.0 | 75 | |
Lallemand Danstar Munich | 11.0 | 75 | |
Wyeast Yeast Mitybos mišinys | 1.0 | 75 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
5.2 pH stabilizatorius "Five Star" 113g | 15.0 g | Salinimui | - | |
Super Moss HB | 4.0 g | Virimui | 10 min. | |
Avietės | 1.0 kg | Antrinei fermentacijai | 10 d. | |
Gervuogės | 0.5 kg | Antrinei fermentacijai | 10 d. |
Pastabos
Virti 90min. Apyniai likus 60 min. IR likus 10 min.Super Moss HB atvesyti iki18C. fermentacija 20 C. aplinkoje keliant palaipsniu temperatura.
Vanduo 5,2 PH
Gervuoges ir avietes antrineje fermentacijoje 10d.
STEPS:
PRIPILAM 20 L VANDENS
Beriami salyklai
1. AUTO
- TEMP: 44 – POWER: 2500
– TIMER: 10
Recirkuliacija.
GAMINANT PO PIRMO CIKLO SPAUSTI [AUTO]
2. AUTO – BUS GARSINIS SIGNALAS, REIKS PASPAUSTI „AUTO“
- TEMP: 52
- TIMER: 20
Recirkuliacija
POWER 1900
3.AUTO
TEMP:62
TIMER:30
POWER 1900
Recirkuliacija
4 AUTO
TEMP:74
TIMER:30
POWER:1800
Recirkuliacija
5.AUTO
TEMP:78
TIMER:10
POWER 1800
Recirkuliacija
ŠIO ŽINGSNIO METU, IŠKELIAMAS SALYKLAS, PAMAŽU PILAMA 6 L 78˚ VANDENS.
6. AUTO
- TEMP: 100
- TIMER: 90
- POWER: 1900
7. AUTO: 60 (HOP1)
SUDEDAMI APYNIAI
8.AUTO 10Min.
Super Moss HB
Norint kažką keisti darymo metu, spausti PAUSE. Norint tęsti – AUTO.
[Tekinimas 78°C]
Vanduo 5,2 PH
Gervuoges ir avietes antrineje fermentacijoje 10d.
STEPS:
PRIPILAM 20 L VANDENS
Beriami salyklai
1. AUTO
- TEMP: 44 – POWER: 2500
– TIMER: 10
Recirkuliacija.
GAMINANT PO PIRMO CIKLO SPAUSTI [AUTO]
2. AUTO – BUS GARSINIS SIGNALAS, REIKS PASPAUSTI „AUTO“
- TEMP: 52
- TIMER: 20
Recirkuliacija
POWER 1900
3.AUTO
TEMP:62
TIMER:30
POWER 1900
Recirkuliacija
4 AUTO
TEMP:74
TIMER:30
POWER:1800
Recirkuliacija
5.AUTO
TEMP:78
TIMER:10
POWER 1800
Recirkuliacija
ŠIO ŽINGSNIO METU, IŠKELIAMAS SALYKLAS, PAMAŽU PILAMA 6 L 78˚ VANDENS.
6. AUTO
- TEMP: 100
- TIMER: 90
- POWER: 1900
7. AUTO: 60 (HOP1)
SUDEDAMI APYNIAI
8.AUTO 10Min.
Super Moss HB
Norint kažką keisti darymo metu, spausti PAUSE. Norint tęsti – AUTO.
[Tekinimas 78°C]
arvyds13
2019 m. Vasario 3 d.Giords
2019 m. Vasario 4 d.arvyds13
2019 m. Vasario 4 d.