Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
85 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 15 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 6 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.006
ABV:
7.1 %
IBU:
22
EBC:
12
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Biržų salyklas 3.0 3.500
Vienos salyklas 7.0 1.000
Invertuotas cukrus 25.0 1.000
CaraHell 25.0 0.150
      5.650

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hersbrucker (German) 4.0 50 60
Saaz 3.1 30 30
Spalt Select (German) 5.0 25 0
      105  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Bioferm Rouge (vyno mielės į antrinę) 12.0 90
Wyeast Trappist High Gravity 3787 (III kepimo pyragas) 0.0 90

Pastabos

Realus IBU apie 32 (Cukrus dedamas likus 15 min)

Salinimas: 1kg/2,5lvandens
55C - 15 min
papildomai įpilta 6l 90С
63C - 1h
79C - 10min
OUT ->

Į antrinę 1l OG1.030 1 paros vyno mielių starterio
30g jankių skrudinto ąžuolo

Korekcijos:
IBU padidinti išvirta 1 l. apynių arbatos
Nugget 15g/60
Saaz 12g/15
Pagal skaičiavimus gautūsi 57

Komentarai

  • zaltys

    2012 m. Balandžio 2 d.
    bet nenusaldink, gal kilo per daug, skonio reikalas
  • audryla

    2012 m. Balandžio 2 d.
    1kg tikrai per daug, be to sausumas vis tiek jausis, gal ne taip smarkiai, nes laktozė mėgins apgaut skonio receptorius :-), bet vistiek pabaiga bus sausoka...
  • vidmantas

    2012 m. Balandžio 2 d.
    nu aišku, sausa pabaiga man visai patinka kai kuriuose stiliuose. Dėkui už patarimus. Bandysiu kokius 500-600g dėti
  • Žaldokas

    2012 m. Balandžio 2 d.
    Nesupratau, tai jei sausokos pabaigos nenori, tai kam tiek cukraus naudoti. Tokiu atveju tiesiog pakeisčiau pusę kiekio arba visą salyklu.
  • vidmantas

    2012 m. Balandžio 2 d.
    Na aš tikrai netikėjau kad iki 1.006 ir išsifermentuos ir fermentacija dar vyksta. Tiek jau gal ir per daug. Kitialūs su tiek cukraus man visai tinka. Na bet ateity betkokiu atveju mažinsiu.
Prisijungę aludariai