Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 15 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 27 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.014
ABV:
5.1 %
IBU:
21
EBC:
11
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 2.500
Orkaitėj skrudintas(10min 150C) 12.0 1.000
Orkaitėj skrudintas(20min 150C) 24.0 0.500
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 0.375
Muskovado cukrus (užgazavimui) 20.0 0.050
      4.425

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka (first wort hopping) 8.0 5 60
Marynka 8.0 5 30
Marynka 8.0 5 20
Marynka 8.0 10 15
Marynka 8.0 10 10
Marynka 8.0 15 5
Marynka 8.0 25 0
      75  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 11.0 73

Pastabos

Salinimas:
38C-20 min
54C - 20 min
65C - 90 min
78C - mashout

Komentarai

  • west

    2012 m. Kovo 15 d.
    oi marynka mmm čia gėriau kažkada rudenį alugerio daryto su šviežiai nuskinta marynka. žiauriai skanus alus tiek aromato tiek skonio
  • null

    2012 m. Kovo 15 d.
    Tai va ir ant Lietuvos žemelės išauga gėrio. Reikia kažkaip atgaivint apyninkystę:) Oi Obelevičius džiaugtusi...
  • pofke

    2012 m. Kovo 25 d.
    Čiudnos mielės, išsifermentavo iki 3 plato per 2 dienas, bet kaip ir rašo LD puslapyje, kad greita fermentacija. O marynka tikrai geras daiktas;)
  • zaltys

    2012 m. Kovo 25 d.
    Pofke, nešk į KAKą :-)
Prisijungę aludariai