Receptas / Sugrįžtuvių
Informacija
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
4.7 %
|
|
IBU:
27
|
|
EBC:
17
|
|
IBU/OG:
0.53
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vienos salyklas | 7.0 | 1.750 | 58.3 | |
Miuncheno salyklas | 25.0 | 0.800 | 26.7 | |
Vokiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 0.250 | 8.3 | |
CaraHell | 25.0 | 0.200 | 6.7 | |
3.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hersbrucker (German) | 5.1 | 10 | 60 | |
Saaz (Czech) | 4.5 | 10 | 40 | |
Saaz (Czech) | 4.5 | 10 | 20 | |
Hersbrucker (German) | 5.1 | 10 | 10 | |
Airiška kerpena | 1.0 | 5 | 10 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 | 6.0 | 72 |
Pastabos
Kovo mėnesį sugrįžta paukščiai iš pietų. Žiemojantys paukščių būriai skaidosi į poras.
Pats laikas virti Marzen'ą.
Salinimas:
Užpilama 50 laipsniu vandeniu ir pakeliama ant ugnies iki 68.
68 laipsniai - 90 min.
Pats laikas virti Marzen'ą.
Salinimas:
Užpilama 50 laipsniu vandeniu ir pakeliama ant ugnies iki 68.
68 laipsniai - 90 min.
Komentarai
-
Ignieška
2012 m. Gegužės 16 d.Ta proga, kad atliko nuo etikečių klijavimo butelaitis ir bežiūrint pononieko rekomenduotą video paragavom šito alelio. Spalva ryški, gelsvai ruda, o puta galėtų ir ilgiau pasilaikyti.. Aromato pirmos natos įspūdingos - grynas medus, tiesa, vėliau jis nusistovi, sušvelnėja. Skonyje dominuoja salyklas, bet po poros gurkšnių kažkur galugerklyje pasijunta švelnus kartumas.
Nežinia kodėl, bet jau kelintą kartą ragaujant taviškį alų vis išnyra poskonyje ta pati nata - tarsi koks vandenženklis. Nežinau, ar salinimo čia įtaka, ar vandens, bet tamstos parašas kažkoks jaučiasi.
P.S. Akivaizdu, kad po Sugrįžtuvių mintys liejasi laisvai... :)
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.