Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 18 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 13 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.014
ABV:
4.7 %
IBU:
27
EBC:
17
IBU/OG:
0.53
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Europinis gintarinis lageris
    Surinkti taškai: 20.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vienos salyklas 7.0 1.750
Miuncheno salyklas 25.0 0.800
Vokiškas pilsnerio salyklas 3.0 0.250
CaraHell 25.0 0.200
      3.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hersbrucker (German) 5.1 10 60
Saaz (Czech) 4.5 10 40
Saaz (Czech) 4.5 10 20
Hersbrucker (German) 5.1 10 10
Airiška kerpena 1.0 5 10
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 6.0 72

Pastabos

Kovo mėnesį sugrįžta paukščiai iš pietų. Žiemojantys paukščių būriai skaidosi į poras.
Pats laikas virti Marzen'ą.

Salinimas:
Užpilama 50 laipsniu vandeniu ir pakeliama ant ugnies iki 68.
68 laipsniai - 90 min.

Komentarai

  • Ignieška

    2012 m. Gegužės 16 d.
    Ta proga, kad atliko nuo etikečių klijavimo butelaitis ir bežiūrint pononieko rekomenduotą video paragavom šito alelio. Spalva ryški, gelsvai ruda, o puta galėtų ir ilgiau pasilaikyti.. Aromato pirmos natos įspūdingos - grynas medus, tiesa, vėliau jis nusistovi, sušvelnėja. Skonyje dominuoja salyklas, bet po poros gurkšnių kažkur galugerklyje pasijunta švelnus kartumas.
    Nežinia kodėl, bet jau kelintą kartą ragaujant taviškį alų vis išnyra poskonyje ta pati nata - tarsi koks vandenženklis. Nežinau, ar salinimo čia įtaka, ar vandens, bet tamstos parašas kažkoks jaučiasi.
    P.S. Akivaizdu, kad po Sugrįžtuvių mintys liejasi laisvai... :)
Prisijungę aludariai