Receptas / Erstikio TVIRTOVĖS ELIS
Informacija
Kiekis:
7 litrai
Efektyvumas:
43 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 19 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 5 d.
Parametrai
OG:
1.078
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
7.6 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 2.0 | 4.000 | 97.6 | |
Gliukozė | 0.0 | 0.100 | 2.4 | |
4.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 3.4 | 25 | 60 | |
Saaz (Czech) | 3.4 | 20 | 15 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-33 (šlapios, naudotos) | 100.0 | 74 |
Pastabos
Salinimas:
15 min 52ºC (1:2);
60 min 65ºC (1:3);
1/3 mentalo užverdama;
tekinama ~80ºC vandeniu.
Fermentacija:
pirminė -11 dienų.
antrinė -be antrinės.
Receptui panaudotas tik "pirmokas". Likusi misa panaudota receptui:
http://www.atvirasalus.lt/index/calculus/1508
15 min 52ºC (1:2);
60 min 65ºC (1:3);
1/3 mentalo užverdama;
tekinama ~80ºC vandeniu.
Fermentacija:
pirminė -11 dienų.
antrinė -be antrinės.
Receptui panaudotas tik "pirmokas". Likusi misa panaudota receptui:
http://www.atvirasalus.lt/index/calculus/1508
Modeslovas
2012 m. Kovo 26 d.erstikis
2012 m. Kovo 26 d.