Receptas / Erstikio ROL STAUTAS
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. kovo 7 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. kovo 21 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
84
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.700 | 85.5 | |
BEST Skrudinti miežiai | 1312.0 | 0.400 | 7.3 | |
Brown Malt salyklas | 150.4 | 0.200 | 3.6 | |
Karamelinis salyklas | 240.8 | 0.200 | 3.6 | |
5.500 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 82 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 110 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 110 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)