Receptas / Erstikio SALDUSIS STAUTAS
Informacija
Kiekis:
14 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 22 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 13 d.
Parametrai
OG:
1.066
|
|
FG:
1.021
|
|
ABV:
5.9 %
|
|
IBU:
37
|
|
EBC:
64
|
|
IBU/OG:
0.57
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas "Maltosa" | 3.0 | 2.800 | 62.2 | |
Miuncheno salyklas (Čekiškas) | 13.0 | 1.000 | 22.2 | |
Kukurūzų dribsniai | 3.0 | 0.200 | 4.4 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.150 | 3.3 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.150 | 3.3 | |
Degintas salyklas | 1200.9 | 0.100 | 2.2 | |
Laktozė | 0.0 | 0.100 | 2.2 | |
4.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget | 15.0 | 8 | 60 | |
Chinook | 13.4 | 12 | 30 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.1 | 10 | 10 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 100.0 | 68 |
Pastabos
Salinimas:
1) Į 12L 75°C (1:2,666) vandens supilami šviesūs salyklai ir dribsniai. Salinama 60 min prie 67°C.
2) 1/3 tiršto mentalo perkialiama į puodą ir kaitinama kol užverdama.
3) Tuo pat metu į likusį (2/3) nekaitinamą mentalą sudedami ir išmaišomi juodi salyklai.
4) Užviręs (1/3) mentalas perkeliamas į salinimo indą su likusiu (2/3) mentalu ir išmaišomas.
5) Lėtai tekinama, nuolat papildant 75°C vandeniu (fly sparge), kol pritekinama 19L.
6) Vardama atidengtuose puoduose dedant apynius pagal receptą, kol lieka 14L misos.
Fermentacija:
pirminė -12 dienų;
be antrinės.
1) Į 12L 75°C (1:2,666) vandens supilami šviesūs salyklai ir dribsniai. Salinama 60 min prie 67°C.
2) 1/3 tiršto mentalo perkialiama į puodą ir kaitinama kol užverdama.
3) Tuo pat metu į likusį (2/3) nekaitinamą mentalą sudedami ir išmaišomi juodi salyklai.
4) Užviręs (1/3) mentalas perkeliamas į salinimo indą su likusiu (2/3) mentalu ir išmaišomas.
5) Lėtai tekinama, nuolat papildant 75°C vandeniu (fly sparge), kol pritekinama 19L.
6) Vardama atidengtuose puoduose dedant apynius pagal receptą, kol lieka 14L misos.
Fermentacija:
pirminė -12 dienų;
be antrinės.