Informacija

Kiekis:
14 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 22 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 13 d.

Parametrai

OG:
1.066
FG:
1.021
ABV:
5.9 %
IBU:
37
EBC:
64
IBU/OG:
0.57
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas "Maltosa" 3.0 2.800
Miuncheno salyklas (Čekiškas) 13.0 1.000
Kukurūzų dribsniai 3.0 0.200
Miežiniai dribsniai 3.0 0.150
Skrudinti miežiai 1000.8 0.150
Degintas salyklas 1200.9 0.100
Laktozė 0.0 0.100
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 8 60
Chinook 13.4 12 30
East Kent Golding (U.K.) 5.1 10 10
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 100.0 68

Pastabos

Salinimas:
1) Į 12L 75°C (1:2,666) vandens supilami šviesūs salyklai ir dribsniai. Salinama 60 min prie 67°C.
2) 1/3 tiršto mentalo perkialiama į puodą ir kaitinama kol užverdama.
3) Tuo pat metu į likusį (2/3) nekaitinamą mentalą sudedami ir išmaišomi juodi salyklai.
4) Užviręs (1/3) mentalas perkeliamas į salinimo indą su likusiu (2/3) mentalu ir išmaišomas.
5) Lėtai tekinama, nuolat papildant 75°C vandeniu (fly sparge), kol pritekinama 19L.
6) Vardama atidengtuose puoduose dedant apynius pagal receptą, kol lieka 14L misos.

Fermentacija:
pirminė -12 dienų;
be antrinės.
Prisijungę aludariai