Receptas / TAMSUS ELIS M42
Informacija
Kiekis:
31 litras
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. balandžio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. balandžio 25 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
11
|
|
EBC:
32
|
|
IBU/OG:
0.21
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 7.000 | 97.9 | |
Degintas salyklas | 1410.6 | 0.150 | 2.1 | |
7.150 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Blanc | 10.5 | 30 | 5 | |
Hallertau Blanc | 10.5 | 100 | 2 | |
130 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M42 New World Strong Ale 2 karta | 11.0 | 81 |
Pastabos
43 virimui, TAMSUS ELIS M42
7? valandos.
Virta 2019-04-07
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 70 (pilta į 76), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 20 min. Nelabai stipriai, dangtis vidutiniškai atidengtas.
Pradinis OG 13 BRIX
Galutinis FG 2,5 BRIX
pH po virimo 6,05
pH 4,57 po fermentacijos pilstant.
Startas su 25 C iškart dedant į 19 C aplinką, fermentacija prie 19 C, dvi savaites. Savaitė prie 10C.
Pilstoma į butelius vienai savaitei.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l.
Mielės 0 E
Salyklas 5 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 2,3 E (100 g)
Virta 2019-04-07
Pilstyta 2019-04-24
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 70 (pilta į 76), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 20 min. Nelabai stipriai, dangtis vidutiniškai atidengtas.
Pradinis OG 13 BRIX
Galutinis FG 2,5 BRIX
pH po virimo 6,05
pH 4,57 po fermentacijos pilstant.
Startas su 25 C iškart dedant į 19 C aplinką, fermentacija prie 19 C, dvi savaites. Savaitė prie 10C.
Pilstoma į butelius vienai savaitei.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l.
Mielės 0 E
Salyklas 5 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 2,3 E (100 g)