Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. balandžio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. balandžio 26 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.008
ABV:
5.6 %
IBU:
26
EBC:
13
IBU/OG:
0.52
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 3.900
Brown Malt salyklas 151.0 0.150
      4.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Mosaic 12.4 15 60
Cascade 5.8 15 0
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 12.0 85

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Melisos lapai (džiovinti) 25.0 g Antrinei fermentacijai -

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +2L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai