Receptas / Erstikio VILON
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. balandžio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. balandžio 26 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.52
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Maltosa) | 4.0 | 3.900 | 96.3 | |
Brown Malt salyklas | 151.0 | 0.150 | 3.7 | |
4.050 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 12.0 | 85 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Melisos lapai (džiovinti) | 25.0 g | Antrinei fermentacijai | - |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +2L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +2L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)