Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. gegužės 1 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. gegužės 8 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.009
ABV:
4.9 %
IBU:
25
EBC:
13
IBU/OG:
0.54
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 244.2 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Mosaic 12.4 15 60
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 80

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC) +2L
antrinė - 1 diena (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai