Receptas / Erstikio ECHO
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. gegužės 21 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 3 d.
Parametrai
OG:
1.041
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
4.6 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.52
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Maltosa) | 4.0 | 3.800 | 100.0 | |
3.800 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 86 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinam ir verdam 5 min;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC) +2L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinam ir verdam 5 min;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC) +2L
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)