Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. gegužės 25 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 10 d.

Parametrai

OG:
1.041
FG:
1.016
ABV:
3.2 %
IBU:
15
EBC:
11
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 2.650
BEST Kvietinis salyklas 4.8 0.500
CaraPils salyklas 4.5 0.500
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.400
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (šviesus) 15.0 0.250
Avižiniai dribsniai 4.0 0.200
BEST Melanoidin salyklas 71.3 0.180
      4.680

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Amarillo 8.0 15 40
Cascade (US) 5.8 10 15
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentum Mobile FM601 30.0 60

Pastabos

Salinimas 64-65 laipsniai. Fermentavimas kuo šilčiau.

Komentarai

  • Dalius

    2019 m. Liepos 1 d.
    Mielių ateniuacija tik 60%? Gal žinai kodėl taip gavosi? Planavai turbūt daugiau?
  • Zhiniukas

    2019 m. Liepos 1 d.
    Nežinau kodėl tokia žema. Gal jų normali ateniuacija tokia. O gal joms buvo per šalta. Va čia penkių parų fermentacijos grafikas. https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10211127635506119&id=1813813151&set=a.4926407097357&source=56&ref=bookmarks
  • domaso

    2019 m. Liepos 1 d.  
    Greičiausiai čia “natūralus” FG. Esu skaitęs kad tradicinio Kveiko FG būna apie 1.015; Man per du alus irgi gavosi 1.015-1.016. Bet visai gerai, kūno daugiau, o saldumo tikrai nesijaučia.
  • Zhiniukas

    2019 m. Liepos 1 d.
    Man įdomiausia, kad mielės kaip pagal komandą po 9 valandų lago pradeda fermentuoti misą. Po to pagal tą pačią komandą staiga sustoja dar po 9 ar 10 valandų. Sekantį alų su jomis darysiu nealkoholinį. Žiūrėsiu, kokia bus ateniuacija.
  • domaso

    2019 m. Liepos 1 d.  
    Jo, čia monstras, o ne mielės... Jeigu užduodi gerą starterį, tai po 30 min jau pokši :) Žodžiu vos spėji pernakvot, o alus jau gatavas su FG :)
Prisijungę aludariai