Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. birželio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 20 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.005
ABV:
5.3 %
IBU:
32
EBC:
32
IBU/OG:
0.71
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 242.8 0.120
BEST Skrudinti miežiai 1322.0 0.080
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 12 60
Mosaic 12.4 12 15
      24  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 90

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Melisos lapai (žali, šaldyti) 40.0 g Virimui 10 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 28ºC)
Prisijungę aludariai