Receptas / Erstikio TRYS EM
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. birželio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 20 d.
Parametrai
OG:
1.045
|
|
FG:
1.005
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
32
|
|
IBU/OG:
0.71
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 3.800 | 95.0 | |
Karamelinis salyklas | 242.8 | 0.120 | 3.0 | |
BEST Skrudinti miežiai | 1322.0 | 0.080 | 2.0 | |
4.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 90 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Melisos lapai (žali, šaldyti) | 40.0 g | Virimui | 10 min. |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 28ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 28ºC)