Receptas / Erstikio ATOSTOGŲ ELIS 2019
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. liepos 1 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. liepos 5 d.
Parametrai
OG:
1.043
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
24
|
|
IBU/OG:
0.55
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 3.500 | 92.1 | |
Pilsnerio salyklas kepintas ant keptuvės (sausas) | 300.8 | 0.300 | 7.9 | |
3.800 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 | 12.0 | 90 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
.
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
.