Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 5 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.018
ABV:
4.8 %
IBU:
22
EBC:
24
IBU/OG:
0.40
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.750
Miuncheno salyklas (naminis) 22.0 1.000
Brown (naminis) 150.1 0.250
Karamelinis (Maltosa) 135.1 0.230
      5.230

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Mt. Hood 4.5 35 60
Mt. Hood 4.5 15 20
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 11.0 67

Pastabos

"Miunchenas" 110C - 60min
"Brown" 110C - 60min + 200C - 30min
Salinimas: 68-67C - 60min
5L mentalo decoction
"Brown" sudėjau 5min iki tekinimo.

Komentarai

  • dainela

    2012 m. Balandžio 6 d.
    Bandžiau daigint labai jau daug laiko užima. O rezultatu nelabai buvau patenkintas. Reikia ir tinkamų salygų, pamenu a.a. žmonos senelis vaitindavo (džiovindavo) salyklą pirtyje. Geriau jau gatavą nusipirkti, patikėk manimi.
  • Žaldokas

    2012 m. Balandžio 9 d.
    Čia apie apsimokėjimą kalbos nėra. Aludaris privalo mokėti pasigaminti salyklą :)
  • zaltys

    2012 m. Balandžio 9 d.
    Dar privalo mokėti išsiauginti salyklinius miežius:)
  • Žaldokas

    2012 m. Balandžio 10 d.
    Tai čia jau savaime suprantama:)
  • Dainius

    2012 m. Gegužės 2 d.
    Ragavau 2012.04.12. VAK'e.
    Geras, pilno skonio alus, kartumo nėra, bet ir nereikia. Per vidurį jaučiamas ryškus duonos skonis.
Prisijungę aludariai