Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 7 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.010
ABV:
5.3 %
IBU:
14
EBC:
6
IBU/OG:
0.29
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas vokiškas (šviesus) 3.0 2.700
Bazinis salyklas cekiskas 3.0 2.700
Miežiniai dribsniai 3.0 0.400
CaraPils 5.0 0.300
      6.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tradition (German) 5.0 35 60
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Weihenstephan Weizen 100.0 80

Pastabos

dekokcija 65...78 10min
RA= (Optimalus RA 2)
Krano 20%/RO 80% + 2g CaCl2/10L

Komentarai

  • Modeslovas

    2012 m. Gegužės 7 d.
    Iki šiol visi virti kvietinukai buvo verdami su LT kvietiniu salyklu, šis su vokišku. Su LT kvietiniu salyklu daugiau 60% efektyvumo neišpausdavau , tikėjaus panašaus rezultato , bet gavau 75%, geras kvietis :)
  • zaltys

    2012 m. Gegužės 7 d.
    Tai va, kad ir labai norisi buti patriotu, nu niekaip neišeina ypač kai pabandai supuvusių kapitalistų salyklus. Nieko nepadarysi, patirtis, klimatas.
  • west

    2012 m. Gegužės 7 d.
    ai tai reiškia be reikalo aš nusiminiau kai savo pirmą kvietinį bevirdamas gavau 51% efektyvumą:)
    kita sykį reiks dėt salyklo daugiau tiesiog.
  • Modeslovas

    2012 m. Gegužės 7 d.
    West tai jei dejei koki 70% lietuviško kviečio 51 yra normalu :)
  • Modeslovas

    2012 m. Gegužės 19 d.
    vakar išpilstytas alutis. Pilstant ragautas :). Puikus kvietis, mieles padare savo. Beja pirmas kvietis kusris išties gavosi baltas
Prisijungę aludariai