Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. rugpjūčio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. rugsėjo 5 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.005
ABV:
5.2 %
IBU:
40
EBC:
13
IBU/OG:
0.90
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 3.800
Pilsnerio salyklas (keptas keptuvėje, šlapias) 121.4 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Wolf 13.4 15 60
Citra 12.0 15 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 89

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 80ºC vandens;
• 80 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
Prisijungę aludariai