Receptas / Erstikio SOUR WOLF
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. rugsėjo 11 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. rugsėjo 20 d.
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.005
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.60
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Maltosa) | 4.0 | 3.800 | 95.0 | |
Pilsnerio salyklas (keptas keptuvėje, šlapias) | 122.3 | 0.200 | 5.0 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Styrian Wolf | 13.4 | 15 | 60 | |
15 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 90 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 80ºC vandens;
• 80 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 80ºC vandens;
• 80 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Awtas
2019 m. Rugsėjo 14 d.Pastebėjau dažnai dedi keptą salyklą. Ką jis realiai duoda? Keptas, tai, speju, be riebalų, tokiu atveju gal labiau skrudintas/šutintas(bo šlapias). Ar su karameliniu salyklu negautum to paties rezultato?
domaso
2019 m. Rugsėjo 15 d.https://drinks.seriouseats.com/2012/01/homebrewing-make-your-own-crystal-malt-for-beer-how-to-technique.html